Új rovattal jelentkezik a PhilmExpo!

 


pelogo9.jpgMint a cikk címén is látszik, ezúttal egy hónappal foglalkozom, természetesen a PhilmExpo területén belül! Innentől kezdve ugyanis minden hónapban el fog készülni azoknak a filmeknek a listája, amik az adott hónapban jelennek meg és megnézésre érdemesnek találom őket! Ez nagyjából a következő képpen fog kinézni: két fő kategória lesz, a "Must see", amelyben az általam feltétlenül moziban nézős alkotások fognak helyet kapni, valamint az "Érdekesnek tűnik", amiben azok, amiket ha mozijegyet nem is vennék értük, de itthon feltétlenül bepótolnám a megnézésüket! Fontos hozzátennem, hogy ez az USA-ban debütáló filmek listája, amik közül van, hogy némelyik moziban nem jut el kishazánkba, vagy esetleg szinkront sem kap. Azért döntöttem mégis emellett, mert bár lehetnek csúszások, de így legalább minden amerikai film górcső alá kerül! Lássuk a januári felhozatalt!



MUST SEE

Gangster Squad - Ezúttal egy Los Angeles-beli történetet mesélnek el nekünk Ryan Gosling-gal és Sean Penn-el többek között, de megannyi ismertebb színésztársuk is jelen lesz. A '40-es és '50-es években a maffia be akart törni LA-be és ezért a rendőrség úgy dönt, hogy bármit bevet annak érdekében, hogy kint tartsa őket a városból. A trailer eszméletlenül kedvcsináló lett; tessék-lássék!

Zero Dark Thirty - Kathryn Bigelow neve ismerősen csenghet azoknak, akik szeretik a háborús filmeket. Ő volt a rendezőnője a Bombák földjén című alkotásnak és ezúttal az Osama Bin Laden után folyó kutatást mutatja majd be számunkra. Ha eddig kétségeim is voltak afelől, hogy moziban nézem-e vagy sem, akkor a trailer megnézése után ez azonnal elszállt. Számomra kötelező darab.



ÉRDEKESNEK TŰNIK


A Haunted House - Azon kevesek közé tartozom, akik szeretik még a horrorparódiákat bármennyire is alpáriak azok. A Horrorra Akadvából ismert Kurta visszatért és ezúttal a Paranormal Activity a célpont... Az ilyen filmek vagy nagyon rosszak, vagy nagyon jók, mindenesetre otthon szerintem egy próbát megér a műfaj kedvelőinek.

Storage 24 - A trailer alapján valamiféle túlélőhorror-sci-fi egyvelegről van szó, amiben egy Predator-utánzat vadászik az emberekre. Mindenesetre elég jól néz ki a stuff és őszintén szólva egy nézést nekem simán megér, hátha jó lesz. Ha meg nem, akkor úgyis tudjátok, hogy alaposan kibeszéljük majd itt.. :)

Mama - Igen, megint egy horrorfilm. Guillermo Del Toro ismét egy érdekes filmet tol elénk és bár eddig még nem hallottam róla, de a trailer egy egész igényes horrorfilmmel kecsegtet. Akiben kétségek vannak, az nézze meg az előzetest, eléggé magáért beszél. Lehet, hogy klisés lesz, de nagy valószínűséggel félelmetes is és ennél több nekem nem kell egy horrorfilmtől.

The Last Stand - Arnold Schwarzenegger és Johnny Knoxville egy, a városukon áthaladó bűnözőt akarnak elfogni. Szokatlan páros, olyan vendégszereplőkkel, mint Forest Whitaker vagy Luis Guzman, humorral, akcióval, robbanásokkal. Kell ennél több? Hát majd meglátjuk.

Broken City - Mark Wahlberg és Russel Crowe kombója elég ahhoz, hogy adjak neki egy esélyt. Kiegészülve Catherine Zeta-Jones-szal és egy hűtlenséges-nyomozós-kivégzős-parancsadós történettel már szinte biztos, hogy jó is lesz az anyag.

Hansel and Gretel Witch Hunters - Na nem kell itt megijedni ettől a csúnya angol címtől, mindössze egy Jancsi és Juliska mese továbbgondolásáról van szó, amolyan Van Helsing-esen. A régi történet új köntösben már megszokott dolognak számít, volt már Hófehérke (kétszer is) és Piroska, ezúttal ismét bővül a tárház és egy egész látványos és új ötleteket felvonultató filmet kapunk Jeremy Renner-rel, akit egyébként szintén csípek. A történet kicsit elvetemült, de ez már az Abraham Lincoln: Vampire Hunter-ben is bejött.

Szerző: Santiago

A bejegyzés trackback címe:

https://philmexpo.blog.hu/api/trackback/id/tr874992901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása